Presbyterian Hospital Expansion

This addition/remodel created a service core for Presbyterian Hospital while connecting the existing hospital and the existing professional office building. The project involved the construction of a new infill building and the remodel of existing entrances to the hospital and to doctors’ offices. The existing entry was remodeled to converge on a discharge point and a new main lobby was constructed help separate recovering and discharged patients from incoming patients and visitors.

The facility’s 414-ft. radius emanates from an entry plaza. This layout picks up different significant architectural points, which define the transition between the inside and outside of the building. Sweeping curved walls of sandstone veneer are punctuated by brightly colored portals. Custom carpet represents the meandering arroyos common to the Southwest.

Bradbury Stamm was successful in keeping dust, noise, odors and disruption to a minimum while the hospital remained operational throughout construction.